Dokapitalizacija First Financial banke od 5 miliona eura

Bez autora
Nov 30 2010

First Financial banka ponudila je akcionarima da, na osnovu prava preče kupovine, kupe pet miliona akcija te finansijske kompanije. Pojedinačna nominalna vrijednost ponuđene dionice je jedan EUR. First Financial banka je odluku o emisiji akcija usvojila na sjednici Skupštine akcionara u ponedjeljak, pa pravo preče kupovine mogu, srazmjerno učešću u akcijskom kapitalu, iskoristiti dioničari koji su posjedovali dionice kompanije na taj dan. Akcionari pravo preče kupovine mogu iskoristiti u roku od 30 dana.

Dokapitalizacija First Financial banke od 5 miliona euraFirst Financial banka ponudila je akcionarima da, na osnovu prava preče kupovine, kupe pet miliona akcija te finansijske kompanije.

Pojedinačna nominalna vrijednost ponuđene dionice je jedan EUR. First Financial banka je odluku o emisiji akcija usvojila na sjednici Skupštine akcionara u ponedjeljak, pa pravo preče kupovine mogu, srazmjerno učešću u akcijskom kapitalu, iskoristiti dioničari koji su posjedovali dionice kompanije na taj dan.

Akcionari pravo preče kupovine mogu iskoristiti u roku od 30 dana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik